K.S.R. Banat

Home
KSR Banat
Peskara
Režim Ribolova
Takmičenja
Vesti
Foto Galerija
Kontakt
 
 
K.S.R. "BANAT" osnovan je 15.06.2000.god. Osnivači su:
  1. Eremić Dragan
  2. Glišić Branislav
  3. Slankamenac Branko
  4. Arsenov Brane
  5. Zarin Željko
 
Na osnivačkoj skupštini za predsednika izabran je Brane Arsenov a za sekretara Večanski Vladislav. Klub je zvanično registrovan u ministarstvu za omladinu i sport republike Srbije 13.12.2000.god. U cilju bavljenja ribolovnog sporta i održavanje ekološke ravnoteže jezera "II" i "Peskare" u Zrenjaninu.
 
Dosadašnje aktivnosti KSR Banat Zrenjanin
 
Od svog osnivanja do danas klub je sebi postavio visoke ciljeve u podizanju ekološke svesti ribolovaca, posebno dece kao i očuvanje ribljeg fonda i prirode. To je doprinelo da klub važi za jedan od najozbiljnijih u našoj zemlji.
Od 2003 god. OŠ Servo Mihalj Mužlja uvodi Sportski ribolov u redovni školski program, a predavači iz našeg kluba jednom nedeljno rade sa decom. U 2004 god. ovaj program uvodi i OŠ 2 Oktobar proširujući aktivnosti naših članova.
Pored redovnih aktivnosti u ove dve škole naši članovi su bili angažovani i na svim tribinama i edukacijama koje je Šarandžijska Federacija SCG organizovala širom zemlje.
Šlag na torti je svakako titula Svetskih prvaka u disciplini lov šarana, koju su osvojili dva naša člana (Predrag Šimšic – takmičar i Bojan Bojanić – selektor) u Portugalu 2004, u sastavu reprezentacije. Ovaj sportski podvig je ujedno i najveći uspeh u istoriji našeg ribolova.

2006 na olipijadi ribolova ovaj uspeh je potvrđen osvajanjem vice šampionske titule.
2007. godine klub bira novog predsednika, mladog i ambicioznog Čolak Slavka.
2008. godine klub menja ime u Klub Sportskih Ribolovaca (K.S.R.) Banat.
2008. KSR Banat - Carp System (Bojanić - Sirar) postaje šampion Srbije u lovu šarana.
2009. KSR Banat - Carp System (Bojanić - Mudrinski) odbranio šampionsku titulu Srbije u lovu na šarana.
     
web dizajn: NetDesign Studio